Krēmveida salāti ar gurķiem un kukurūzu: oriģinālā recepte

Foto: no atvērtiem avotiem

Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami

Vasaru pamazām nomaina rudens, bet viegli salāti paliek uz galda visu gadu. Vieni no tiem ir krēmveida salāti ar gurķi un kukurūzu, kas iekaro ar vienkāršību, spilgtumu un neticamu garšu.

Šī recepte, kā teikts Aytens Kitchen lapā, ir ideāli piemērota pusdienām, vieglām uzkodām vai svētku galdam. Salātos apvienoti svaigi dārzeņi ar maigu jogurta mērci, kas tos padara gan vieglus, gan barojošus. Gurķi piešķir svaigumu, kukurūza – saldumu un tekstūru, bet sarkanais sīpols – pikantu garšu. Garšaugi, jo īpaši dilles, piešķir ēdienam garšu un noslēdz to.

Receptes

Sastāvdaļas:

  • gurķi 3 gab.
  • kukurūza 1 kārba
  • sarkanais sīpols 1 gab.
  • dilles

Jogurta mērce

  • jogurts
  • majonēze 1 ēd.k.
  • ķiploki 1 daiviņa
  • etiķis 1 ēd.k.
  • medus 1 tējkarote
  • melnie pipari
  • sarkanie pipari
  • sāls

Sagatavošana

  1. Gurķus labi nomazgājiet un sagrieziet plānās šķēlītēs.
  2. Sīpolus sagriež pusgriezumos.
  3. Smalki sagrieziet dilles.
  4. Pievienojiet kukurūzu sasmalcinātajiem dārzeņiem.
  5. Atsevišķā bļodā sajauc jogurtu, majonēzi, sasmalcinātu ķiploku, etiķi, medu, sāli un piparus.
  6. Mērci pievieno dārzeņiem un rūpīgi samaisa.
  7. Salātus izkārtojiet uz šķīvja un pasniedziet atdzesētus.

Padomi

  • Var pievienot nedaudz citrona sulas, lai piešķirtu spilgtāku garšu.
  • Majonēzes vietā var pievienot vairāk jogurta.

Šie salāti ir ātri un viegli pagatavojami. Tie ir lieliski piemēroti gan ikdienas pusdienām, gan svētku pasākumiem. Tikai 10-15 minūtes, un uz jūsu galda būs neticami garšīgs un krāsains ēdiens.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai