Olivjē galvenais konkurents: ģimene vienmēr lūdz pagatavot šos salātus.

Foto: no atvērtiem avotiem

Šie salāti ir garšīgāki nekā Olivjē un Šuba, un tos gatavo no vienkāršiem produktiem.

Pasaulē ir daudz dažādu garšīgu salātu, bet, kā rāda prakse, cilvēki bieži vien gatavo vienus un tos pašus ēdienus gadiem ilgi. Dažkārt gribas ēst kaut ko pēc iespējas tuvāku ierastajam ēdienam, bet ar nelielām atšķirībām dažādībai. mēs izdomājām, kādus salātus pagatavot Olivjē vietā. Šis ēdiens ļaus izbaudīt pazīstamo garšu ar jaunām un svaigām notīm.

Ko gatavot Olivjē vietā

Šiem salātiem vislīdzīgākais ir “Stolichny”. Arī tajos ir kartupeļi, burkāni, olas, zirņi un citas pazīstamas sastāvdaļas.

No pirmā acu uzmetiena ne visi var saprast, kāda ir atšķirība starp “Olivier” un “Stolichnyy”. Tomēr to galvenā atšķirība ietekmē ne tikai garšu, bet arī sāta pakāpi un ieguvumus. Proti, desas, šķiņķa vai citas pārstrādātas gaļas vietā Stolichnoye gatavo vistas, liellopu vai teļa gaļu.

Šis ēdiens izrādās diētiskāks. Augstais olbaltumvielu saturs padara šos salātus par ātru maltīti.

Sastāvdaļas:

  • 300 g vārītas vistas filejas, liellopu vai teļa gaļas;
  • 300 grami konservētu zaļo zirnīšu;
  • 300 gramus marinētu gurķu;
  • piecas cieti vārītas olas;
  • 400 grami vārītu kartupeļu;
  • 100 grami vārītu burkānu;
  • 200 grami majonēzes;
  • 20 grami zaļo sīpolu;
  • sāls un pipari pēc garšas;
  • piparu graudiņi;
  • lauru lapa.

Pagatavošana:

  1. Vispirms ir jāsagatavo produkti. Kartupeļus un burkānus labi nomazgājiet un pagatavojiet, nenolobot miziņu. Pēc vārīšanas samaziniet karstumu un vāriet apmēram 30 minūtes. Ar nazi pārbaudiet, vai kartupeļi ir gatavi. Notecina ūdeni un atstāj dārzeņus atdzist. Tad tos var nomizot.
  2. Zirņus pārberiet uz cedras, lai atbrīvotos no liekā šķidruma.
  3. Atsevišķā katlā uzvāriet ūdeni. Pievienojiet sāli, lauru lapu un pāris piparu graudiņus. Ievietojiet katlā fileju vai liellopa gaļas gabalu. Vāra līdz gatavībai, noslaucot putas. Pēc tam vārītajai gaļai pilnībā jāatdziest.
  4. To, kartupeļus, burkānus un gurķus sagriež kubiņos. Nomazgā zaļos sīpolus un tos smalki sagriež. Ielej visu bļodā. Pievieno zirnīšus.
  5. Olas jāizņem iepriekš, lai tās sasiltu līdz istabas temperatūrai. Vāra tās cieti vārītas (apmēram 10 minūtes) un ievieto aukstā ūdenī. Olas nomizo, sagriež kubiņos un pievieno bļodā.
  6. Salātus pārlej ar majonēzi un pārnes bļodiņās. Virsmu dekorē ar zaļajiem sīpoliem. Ja vēlaties, varat tos aizstāt ar sīpoliem. Rezultātā Olivjē vietā iegūsim gardus salātus, kas iepriecinās jūsu tuviniekus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai