Foto: no publiskiem avotiem
Maiga, aromātiska, ar riekstu notīm un šokolādes garšu, tā būs īsta tējas ballītes zvaigzne.
Sapņojat par greznu desertu bez rūpēm ar cepeškrāsni? Šī vafeļu kūka ar halvu un iebiezinātu pienu ir jūsu ideālais variants! Maiga, aromātiska, ar riekstu piegaršu un šokolādes garšu, tā būs īsta tējas ballītes zvaigzne. Ar recepti dalās RBC-Ukraina, pievienojot saiti uz pavāres Džeinas Lubovicas Facebook ierakstu.
Receptes
Sastāvdaļas:
- Vafeļu kūkas: 1 iepakojums (5-7 gab.)
- Halva: 200 g
- Kondensētais piens: 100 ml
- Sviests: 150-200 g (mīksts)
- Rieksti (valrieksti/ zemesrieksti): 100 g.
- Tumšā šokolāde: 100 g
- Sviests: 1 ēd.k.
Pagatavošana:
- Sviestu saputojiet ar halvu un kondensēto pienu, līdz izveidojas pūkains, viendabīgs krēms.
- Apgrauzdē un sasmalcina riekstus. Katru vafeļu kūku pārziest ar krēmu, pārkaisīt ar riekstiem. Slāņus atkārto. Izkausē tumšo šokolādi un sviestu un pārlej to pāri kūkai.
- Ielieciet kūku ledusskapī uz 2-3 stundām (vai labāk uz nakti), lai tā labi iesūcas.
- Izbaudiet šo neticamo desertu, kas pazudīs no galda ātrāk, nekā jūs to pagatavosiet! Tas ir īsts gardums bez cepšanas!
