Pievienojiet šo vienkāršo sastāvdaļu gaļai, cepot to pannā, un tā izkusīs mutē.

Foto: no publiskiem avotiem

Šis vienkāršais kulinārijas triks no profesionāliem pavāriem palīdzēs padarīt ceptu gaļu maigu un sulīgu.

Daudzas saimnieces saskaras ar to, ka gaļa pēc cepšanas uz pannas kļūst cieta un sausa pat pēc dažu stundu marinēšanas. Tomēr ir neliels triks, ko izmanto visi pieredzējušie pavāri. Gatavošanas laikā ir tikai jāpievieno viens vienkāršs produkts, kas parastu gaļu pārvērtīs par īstu mākslas darbu. Ēdiens būs maigs, sulīgs un smaržīgs kā dārgākajā restorānā.

Šī slepenā sastāvdaļa ir visizplatītākās sinepes. Jā, tās ir galda jeb franču sinepes, kas dara kulinārijas brīnumus. Tās satur dabiskus fermentus, kas mīkstina šķiedras, nemainot gaļas struktūru. Turklāt sinepes piešķir vieglu pikantumu, pastiprina garšvielu garšu un palīdz saglabāt sulu iekšpusē.

Kā pareizi izmantot sinepes, cepot gaļu

  • Pirms gaļas ievietošanas pannā gaļu no abām pusēm plānā kārtā apsmērē ar sinepēm.
  • Liellopu gaļai der pikantas sinepes, bet vistas gaļai vai cūkgaļai – maigas Dižonas sinepes.
  • Atstājiet uz 10 minūtēm istabas temperatūrā.
  • Lai pastiprinātu iedarbību, var pievienot dažus pilienus citrona sulas – skābe pastiprinās fermentu darbību.
  • Gaļu nesāliet uzreiz – to dariet beigās, lai tā nezaudētu sulīgumu.
  • Cep uzkarsētā eļļā, līdz gaļa kļūst zeltaina.
  • Gatavošanas beigās var pievienot nedaudz sviesta, lai padarītu garšu vēl maigāku.

Rezultāts noteikti iepriecinās: gaļa būs mīksta, ar vieglu garšvielu aromātu un patīkamu garoziņu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai