Foto: no atvērtiem avotiem
Ja jums patīk maigā kokosrieksta un šokolādes kombinācija, šis deserts varētu būt jūsu mīļākais.
Avots:
Bounty kūka tiek pagatavota bez cepšanas, un tās garša aizved jūs uz tropu paradīzi. Vienkārša recepte, ar kuru dalījās alionakarpiuk lapā, sastāvdaļas ir pieejamas, un pagatavošanai nepieciešamas tikai 15 minūtes – ideāli piemērota aizņemtām saimniecēm.
Receptes
Sastāvdaļas
- Cepumi (vislabāk cepumi ar šokolādi vai īsmaizītes) 200 g
- Izkausēts sviests 80 g
Pildījums:
- Kokosriekstu skaidiņas 200 g
- Kondensētais piens 300 g
Šokolādes krēms:
- Cukurs 40 g
- Kakao pulveris 18 g
- Ūdens 1 ēd.k.
- Sviests 80 g
Pagatavošana
- Sasmalciniet cepumus drupatās ar blenderi vai rullīti.
- Pievieno izkusušo sviestu un rūpīgi samaisa līdz viendabīgai masai.
- Ar karoti iepildiet masu veidnē (aptuveni 18-20 cm diametrā) un labi piespiediet ar karoti vai glāzes dibenu.
- Uz 10 minūtēm ielieciet ledusskapī, lai pamatne sastingtu.
- Sajauc kokosriekstu skaidiņas ar iebiezināto pienu, labi samaisa, līdz izveidojas bieza masa.
- Izklājiet to uz atdzesētas pamatnes, vienmērīgi izklājiet pa virsmu un viegli sablīvējiet ar karoti.
- Nelielā katliņā sajauc cukuru, kakao un ūdeni.
- Uzkarsē uz vidējas uguns un, nepārtraukti maisot, vāra, līdz cukurs ir pilnībā izšķīdis.
- Pievienojiet mīksto sviestu un turpiniet maisīt, līdz tas pilnībā izšķīst.
- Ļauj glazūrai atdzist līdz vēsajai temperatūrai, lai tā kļūtu biezāka, bet joprojām būtu reta.
- Pārlej kūku ar glazūru, vienmērīgi izklājot to pa virsmu.
- Ielieciet kūku ledusskapī uz 1-2 stundām, lai labi nostāvētos. Pirms pasniegšanas var dekorēt ar rīvētu šokolādi vai kokosriekstu skaidiņām.
Padomi:
- Lai iegūtu bagātīgāku garšu, pildījumam var pievienot 50 ml kokosriekstu krējuma vai kokosriekstu piena.
- Ja vēlaties, lai kūka būtu vēl šokolādes garša, pamatnei izmantojiet šokolādes cepumus.
Šis deserts lieliski sader ar aromātisku kafiju, jo tās dziļā garša izcels kokosriekstu kūkas maigo tekstūru.
Vietne nav droša! Visi jūsu dati ir apdraudēti: uzbrucēji var izmantot paroles, pārlūkprogrammas vēsturi, personiskās fotogrāfijas, bankas kartes un citus personas datus.
