Foto: no publiskiem avotiem
Izmēģinājuši šo metodi, jūs vairs nekad necepīsiet bekonu uz pannas.
Jūs droši vien ne reizi vien esat brīnījies, kā restorānos bekons kļūst tik kraukšķīgs, un esat vēlējies pagatavot kaut ko līdzīgu. Šis produkts piešķir īpašu garšu un aromātu daudziem ēdieniem – no klasiskām brokastu olām līdz izsmalcinātiem firmas salātiem. Uzziniet, kā pagatavot cūkgaļas speķi mājās, lai visi jūsu tuvinieki būtu sajūsmā.
Kā bekons restorānos kļūst tik kraukšķīgs – pavāru noslēpums
Lielākā daļa pavāru un to, kam vienkārši patīk gatavot, zina, kā cept speķi pannā. Lai to izdarītu, uz pannas dibena uzlej nelielu daudzumu eļļas, uzkarsē to, ieliek tajā apetīti rosinošas cūkgaļas gabaliņus un gaida, kamēr tie apbrūnē.
Savukārt klasiski izglītotais šefpavārs Billijs Parizi (Billy Parisi) rakstā laikrakstā Mirror ir atklājis, kā pagatavot kraukšķīgu speķi cepeškrāsnī. Pēc kulinārijas eksperta domām, cepšana ir labākais veids, kā panākt “garšīgu un kraukšķīgu rezultātu”. Pēc viņa teiktā, “jūs nekad vairs negatavosiet citādi”, ja izmēģināsiet šo metodi.
“Es esmu cepis bekonu pannā, cepis bekonu uz grila, pat cepis bekonu fritē, bet labāku veidu, kā pagatavot bekonu, par šo neesmu atradis,” pārliecināts Parisi.
Šefpavāra metode labi noder plānām šķēlītēm, taču kraukšķīgu bekonu var iegūt arī cepeškrāsnī, ja to sagriež biezāk – tikai cepšana aizņem trīs līdz piecas minūtes ilgāk.
Rezultāts ir gardas, perfekti kraukšķīgas sloksnes ar patīkamu zeltainu krāsu. Tās saglabā savu formu, bet bekons pannā cepšanas procesā savelkas. Turklāt cepšana cepeškrāsnī prasa daudz mazāk rūpju un tīrīšanas nekā tradicionālā cepšana.
Kā cepeškrāsnī pagatavot bekonu
Parisi sīki izskaidroja, kas nepieciešams, lai cepeškrāsnī iegūtu kraukšķīgu speķi. Vispirms ņem cepamo paplāti un pergamenta papīru. Pēdējais, pēc šefpavāra domām, ne tikai palīdzēs panākt perfektu kraukšķīgumu, bet arī atvieglos cepšanas procesu. Liek cūkgaļas strēmelītes uz izklātā cepamā paplātes aptuveni 1-1,5 cm attālumā viena no otras.
Pirms speķa cepšanas cepeškrāsnī jāizlemj, līdz kādai temperatūrai to sildīt. Un šeit kulinārijas eksperts piedāvā divus variantus – tā ir 190 °C un 200 °C. Abos gadījumos cepšanas laikā cepšanas pannai jābūt novietotai vidējā līmenī. Parisi iesaka cept 22-25 minūtes 190 °C temperatūrā un 18-22 minūtes 200 °C temperatūrā.
Šefpavārs arī atklāja, kāda slepenā sastāvdaļa kraukšķīgajam bekonam jāpievieno, lai uzlabotu tā garšu. Viņš iesaka pirms cepšanas cūkgaļu apkaisīt ar maltiem pipariem vai apsmidzināt ar kļavu sīrupu. Pēc cepšanas neatstājiet gabaliņus kausētajos taukos, lai tie nemīkstētu. Tūlīt pārceliet tos no paplātes uz papīra dvieļiem.
Tagad jūs precīzi zināt, kā padarīt bekonu kraukšķīgu, neizmantojot eļļu vai pannu. Cepšana cepeškrāsnī jūs arī atbrīvos no liekas tīrīšanas, jo, lai virtuve atkal būtu tīra, pietiek pergamentu ar tauku paliekām izmest atkritumos. Pēc tam jūsu bekona makaroni, pica vai jebkurš cits ēdiens, ko esat vēlējies pagatavot, noteikti izdosies nevainojams.
