Veselīgu olbaltumvielu batoniņu recepte, kas ir 100 reižu labāka par veikalā nopērkamajiem.

Foto: no atvērtiem avotiem

Jūs varat pagatavot veselīgus olbaltumvielu batoniņus mājās

Avots:

Proteīna batoniņos parasti nav mazāk kaloriju nekā parastos saldumos. Tie atšķiras pēc makrouzturvielām: tie bieži vien nesatur cukuru, bet tajos var būt diezgan daudz tauku. Veselīgus olbaltumvielu batoniņus var pagatavot mājās. Kā to izdarīt, stāsta Onet.

Batoniņi no biezpiena ar skābpiena sieru

Ja vēlaties kaut ko saldu, bet vienlaikus meklējat produktu ar zemu glikēmisko indeksu un daudz olbaltumvielu, meklējiet biezpiena batoniņus. Tie nav nekāds zinātājs, taču nekad nav guvuši tik lielu popularitāti kā to proteīna analogi, lai gan ir pazīstami jau sen. To galvenā sastāvdaļa ir vienkārši biezpiens, kas bieži pārklāts ar šokolādes pārklājumu.

Kāpēc biezpiena batoniņi ir labāki:

  • Augsts olbaltumvielu saturs
  • Biezpiens ir lielisks olbaltumvielu avots, kas sniedz sāta sajūtu.
  • Pilnvērtības sajūta
  • Pateicoties olbaltumvielām un taukiem (no biezpiena), tie lieliski remdē izsalkumu.
  • Dabīgs aromāts
  • Biezpiena batoniņiem ir “dabiskāka” un patīkamāka garša.
  • Mazāk pārstrādāts
  • Šie batoniņi ir ievērojami mazāk pārstrādāti nekā tipiski olbaltumvielu batoniņi.

Mājas apstākļos gatavoti biezpiena batoniņi šokolādē

Sastāvdaļas:

Biezpiena bāzes pagatavošanai:

  • Skābpiena biezpiens (5-9%) – 400 g.
  • pūdercukurs – 2-4 ēd.k. (vai cits saldinātājs)
  • Vaniļas cukurs – 1 paciņa (pēc izvēles)
  • Sviests (kausēts) – 30-50 g
  • Neobligātās piedevas: kokosriekstu skaidiņas, sultāni, miziņa.

Šokolādes glazūrai:

  • Melnā šokolāde (vismaz 70%) – 100-150 g.
  • Sviests – 1 ēdamkarote (vai kokosriekstu eļļa)

Pagatavošana:

  1. Biezpiena biezpienu caur sietu vai saberziet ar blenderi līdz gludai masai. Pievieno pūdercukuru, vaniļas cukuru, kausētu sviestu un vēlamās piedevas. Labi samaisa.
  2. Izveidojiet batoniņus vēlamajā formā. Uzklājiet uz cepamā pergamenta un ievietojiet saldētavā uz 30-60 minūtēm, lai labi sacietētu.
  3. Izkausē tumšo šokolādi kopā ar sviestu (vai kokosriekstu eļļu) ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī līdz viendabīgai masai.
  4. Iemērc atdzesētos batoniņus izkausētajā šokolādē. Ļauj liekajam apledojumam notecēt un novieto atpakaļ uz pergamenta.
  5. Glazētos batoniņus ievieto ledusskapī uz 30-60 minūtēm, līdz šokolāde ir sacietējusi. Uzglabāt ledusskapī.

Vietne nav droša! Visi jūsu dati ir apdraudēti: uzbrucēji var izmantot paroles, pārlūkprogrammas vēsturi, personiskās fotogrāfijas, bankas kartes un citus personas datus.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Noderīgi padomi un dzīves triki ikdienai